Idre Fjäll 795

IDRE FJÄLL 795

Med 10 sängar och stora utrymmen är detta den perfekta stugan för två familjer som vill åka på fjällsemester. Stugan ligger i Söderbyn på Idre Fjäll precis intill backarna och med en fantastisk utsikt över dalen och de norska fjällen

STORSLAGEN UTSIKT


Stugan ligger på fjällsluttningen med en fantastisk utsikt över dalen och bort mot de norska fjällen. På den stora balkongen kan ni ta igen er och njuta en stund i solen.

NI BOR MITT I LIFTSYSTEMET


Om ni vill åka utförsåkning så tar ni er enkelt ut i liftsystemet. Närmaste skidbacke, "Dalarnas längsta", ligger på andra sidan vägen och via den når ni alla Idre Fjälls 40 nedfarter. Ni kan även åka samma väg tillbaka till stugan.


Ni kan även åka direkt från stugan till backarna Dalen 1 och 2. Då har ni en snabb väg om ni vill åka i Ostbackarna.


Om ni hellre vill åka längdskidor så är det bara att åka eller gå 300 meter uppför Dalarnas längsta. Sedan har ni 82 km preparerade skidspår att välja på.

MÅNGA AKTIVITETER PÅ IDRE FJÄLL


Stugan ligger på Idre Fjäll och där är möjligheterna till aktiviteter oändligt. Om ni tröttnar på skidåkning finns det massa annat trevligt både för stora och små. Både utomhus och inomhus. Vilket kan vara skönt om det är dåligt väder någon dag.

UTFLYKTER


På Idre Fjäll är utbudet med aktiviter jättestort. Men om ni förflyttar er en liten bit så finns det andra spännande upplevelser som väntar.

Grövelsjöns Fjällstation ligger 49 kilometer bort. Det är en perfekt utgångspunkt för fjällutflykter både på vintern och sommaren. Här kan du göra dagsturer längs markerade leder.

48 kilometer söderut ligger Fulufjällets nationalpark. Där finns Njupeskär som sägs vara Sveriges högsta vattenfall.

Vill ni uppleva riktiga fjäll på närmare håll kan ni ta en tur till Nipfjället bara 8 kilometer från Idre Fjäll. En sidtur eller vandring runt Nipfjället är 17 kilometer. Halvvägs kan ni pausa i Ulandsstugan.

Att bestiga det vackra fjället Städjan är också en lagom utmaning för de flesta.

SOMMARSEMESTER PÅ IDRE FJÄLL


För de flesta är nog Idre Fjäll lika med snö, vinter och skidor. Men Idre Fjäll är ett fantastisk resmål även under den snöfria årstiden.

Med fjäll och mäktig natur är Idre Fjäll ett mecka för friluftsmänniskor. Här kan ni cykla, rida, fjällvandra, orientera, springa, paddla eller spela golf. Antingen utnyttjar ni alla de aktiviteter som finns eller så upptäcker ni naturen på egen hand.

Förutom den behagliga temperaturen finns det en annan fördel på sommaren. Det är billigare då.

STUGA MED STORA YTRYMMEN


Stugan är i två våningar. På nedervåningen finns ett sovrum, ett allrum med öppen spis och tv samt toalett, dusch och bastu. En trappa upp finns ett stort välutrustat kök med diskmaskin, ett allrum med TV, ytterligare tre sovrum samt en stor balkong. Stugan har stora utrymmen och för 10 personer är det gott om plats. Även om det bara finns en toalett. Djur är inte tillåtna.

FAKTA

Antal bäddar

10

Area

100 kvadratmeter

Rum

6 (4 sovrum)

Husdjur

Ej tillåtet

Mobiltäckning

Ja

Kök

Välutrustat för mer än 10 personer

Diskmaskin

Ja

Mikrovågsugn

Ja

WC

1 stycken

Bastu

Ja

Torkskåp

Ja

Uteplats

2 stora

TV

Ja

Kabel-TV

Ja

DVD

Ja

Öppen spis

Ja

Barnstol

Ja

Barnsäng

Nej

Avstånd till centrum

800 meter

Avstånd till backen

60 meter

Dessutom finns det: Brödrost, elvisp, våffeljärn, kaffebryggare, vattenkokare, spel och böcker

PRISER OCH BOKNING

 

Så här är priserna för 2020:

V52: 10500 kr/vecka

V1: 13500 kr/vecka

V2: 8500 kr/vecka
V3-4: 5500 kr/vecka
V5: 5900 kr/vecka
V6: 6900 kr/vecka
V7-9: 13500 kr/vecka
V10-14: 10500 kr/vecka
V15: 12500 kr/vecka
V16: 10500 kr/vecka
V17: 6900 kr/vecka

V18-51: 3900 kr/vecka

 

Aktuellt bokningsläge hittar du på stugknuten.com. Skicka en bokningsförfrågan till:

info@natursemester.se

0721-824330, 0455-365066 (Johan Swartz)

 

HITTA HIT


Idre Fjäll ligger i norra Dalarna. Om ni vill åka kollektivt går det att åka tåg tlll Mora och därifrån buss. Men de flesta kommer med egen bil.

Om ni kommer söderifrån så kommer ni riksväg 70. Tänkt då på att ni ska hämta nyckeln hos AB Idre-Arnes nere i Idre by. Därifrån har ni 10 kilometer upp till Idre Fjäll där stugan ligger.


INFORMATIONSBREV

Här är ett informationsbrev med mer infomation inför ert besök i stugan.